Don’t worry chickencurry!

Da Lat

Na een 7 uur durende busrit komen we aan in ons hostel in Da Lat. Tijdens het family diner leren we meteen enkele leuke mensen kennen waarmee we de dag nadien een Canyoning tour gaan maken, de reden dat we naar Da Lat zijn afgereisd. Canyoning is een avontuurlijke sport waarbij je een rivier volgt naar beneden. Dit houdt in dat je moet wandelen, door water waden, bergwanden afdalen en vrije val sprongen maakt in het water. We hebben dit allebei nog nooit gedaan, maar het staat al lang op ons verlanglijstje. Het zal dus een spannende dag worden!

We worden opgepikt aan het hostel en voor we van start gaan krijgen we een woordje uitleg van de gidsen hoe we op een veilige manier kunnen afdalen met een koord. We leerden meteen enkele slagzinnen om er wat in te komen: ‘don’t worry chickencurry’ en ‘don’t be lazy, be crazy!’. Het had al enkele dagen geregend ,wat maakte dat de wandeltocht door het bos enorm glibberig was. We moesten ons aan allerlei takken en rotsen vasthouden om niet onderuit te gaan.  Een leuke, maar zware wandeling naar onze eerste (droge) afdaling. We geraakten allebei vlot beneden en al ploeterend en zwemmend door het water kwamen we aan bij een ‘door de natuur gecreëerde glijbaan’. Dikke fun want hier mochten we een paar keer naar beneden roetsjen. Na een stevige lunch kwamen we aan bij de vrije val van 7 meter. We moesten hier allebei onze moed bijeen rapen om te springen. Kim heeft met glans de 7 meter doorstaan en Tom mag zijn naam schrijven bij de sprong van 11 meter hoogte (waarbij hij eerst nog over een rots van ongeveer anderhalve meter moest springen). Hierna volgen nog 2 afdalingen, ditmaal in een waterval. Hier hadden we allebei toch wat schrik voor, maar ook deze afdalingen gingen zonder problemen en waren top! Canyoning was helemaal wat we ervan verwacht hadden. Intensief, uitdagend en enorm leuk!

Compilatiefilmpje Canyoning:

Mui Ne

In Mui Ne maken we tijd om even te genieten van het goede weer, te relaxen aan het zwembad en Tom zijn verjaardag te vieren. Geen avontuurlijke verhalen zoals in Da Lat, maar gewoon lekker niets doen.  Zo gezegd zo gedaan en onze eerste namiddag in Mui Ne zijn we dan ook niet veel verder geraakt dan het zwembad en de bar in het hotel. De tweede dag hebben we een brommertje gehuurd en zijn we tot aan de ‘sand dunes’ gereden. Een mooie rit langs de kust en weer iets helemaal anders. In de duinen heeft Tom een quad gehuurd om een halfuurtje rond te rijden, maar dit bleek achteraf niet al te spectaculair te zijn. Gezien de hitte (en de aanwezigheid van een zwembad in het hotel) was dit dan ook de enige activiteit van de dag. Omdat we Tom zijn verjaardag niet zo maar voorbij konden laten gaan zijn we ’s avonds gaan eten met enkele mensen die we de dag voordien hebben ontmoet. Hierna hebben we stevig de bloemetjes buiten gezet in de lokale club en zagen we enkele mensen terug die we in Da Lat hebben leren kennen. Dikke pret en zeker een verjaardag om niet snel te vergeten! De dagen hierop volgend waren wederom rijkelijk gevuld met zwembad en zon. Heel fijn om enkele dagen niets te doen!

Langs de andere kant mag het ook gezegd worden dat Kim niet helemaal treurig was om te vertrekken gezien de meerdere ontmoetingen met het plaatselijke ongedierte (ratten die langs je benen lopen in de restaurants en de talrijke aanwezigheid van grote kakkerlakken). Op naar de Mekong Delta, the rice bowl of Vietnam en onze laatste dagen in dit prachtige land!

Vele groeten,

Kim en Tom

Eén reactie

  1. Wauw … ik geniet mee vanop afstand! Altijd leuk om jullie updates te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.