Sydney

Alvorens we richting Nieuw-Zeeland trekken, maken we een korte tussenstop in Sydney. We zouden hier hoe dan ook een overstap moeten maken, dus het leek ons een goed idee om er dan maar een citytrip aan te breien. Bovendien kunnen we op deze manier Ben en Lorraine (een koppel dat we 2 jaar geleden tijdens onze Thailand-reis hebben ontmoet) een bezoekje brengen.

Toen we Ben en Lorraine contacteerden om hen te laten weten dat we enkele dagen in Sydney zouden doorbrengen en graag zouden afspreken, stonden zij erop dat we bij hen thuis zouden logeren. Wat een prachtexemplaren! Bij onze aankomst in Sydney zijn we eerst de sleutels gaan ophalen op Ben zijn werk en bij aankomst in hun appartementje stonden er verschillende lekkernijen zoals Belgische wafels en chocolade op ons te wachten. We voelde ons meteen meer dan welkom. Het was voor ons allebei wel even terug wennen aan de Westerse cultuur (en de prijzen)! Maar we geven eerlijk toe dat het een aangename verandering is van het hectische en bloedhete Azië.

De volgende dag beginnen we met een free guided tour in het stadscentrum zodat we een idee hebben van de bezienswaardigheden en wat meer leren over de historische achtergrond van Sydney. Na een halve dag rondwandelen in Sydney zijn we helemaal verkocht aan de stad. Goed weer, vriendelijke mensen, gezellige buurten, prachtige gebouwen en een heel goeie ‘vibe’. Als we in de namiddag de ferry nemen naar Manley beach groeit dit gevoel alleen maar. We wandelen door gezellige winkelstraatjes met de vele straatmuzikanten, kijken wat naar het beachvolleybal, zien overal surfers en picknicken langs het strand. GE-WEL-DIG! We zeggen meteen tegen elkaar dat dit een stad is waar we zelf ook kunnen wonen.  Diezelfde avond gaan we uiteten met Ben en Lorraine. Het is zaterdagavond en het is overal heel druk. We dienen een tijdje te wachten op een vrije tafel in het restaurant, maar we weten onze tijd goed te vullen aangezien er elke zaterdagavond vuurwerk wordt afgeschoten in de stad. En niet zomaar vuurwerk: een halfuur lang worden er grote pijlen in de lucht afgeschoten en krijgen we een ware lichtshow te zien, groter dan pakweg het vuurwerk met nieuwjaar in ’t stad – indrukwekkend! Gek om te weten dat ze dit elke week doen, gewoon omdat het zaterdag is.

Zondagvoormiddag hadden we gepland om naar het welbekende Bondi-beach te gaan. De weergoden besloten hier anders over. We staan op met veel grijze wolken en regelmatig een regenbui dus we besluiten om een wandeling te maken door de Botanical garden (waar op dat moment het tomato festival plaatsvindt), richting het Opera-house. Hierna bezoeken we de weekendmarkt in the rocks (een erg gezellige buurt) en wandelen we over de Sydney Harbour bridge. Dit is ook 1 van de redenen waarom we het hier zo naar onze zin hebben, de hele stad kan je bijna doorwandelen omgeven door groen, weg van het verkeer. We hadden wederom een meer dan geslaagde dag!

Maandagnamiddag vliegen we alweer verder en is het tijd om afscheid te nemen van onze geweldige gastvrouw- en heer. Voor hen begint de werkweek opnieuw en wij gaan nog even een kijkje nemen op Bondi Beach. Vandaag wel schitterend weer en na te wandelen langs de kustlijn, te luieren op het strand en te springen in de Australische golven zit ons Sydney-avontuur erop. Ontzettend jammer dat we dit land zo snel moeten verlaten, maar Nieuw-Zeeland wacht op ons!

Eén reactie

  1. Super om terug wat updates van jullie te mogen lezen. Australië staat ook hoog op mijn verlanglijst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.