Luang Prabang

De eerste dag van het nieuwe jaar nemen we een minivan naar Luang Prabang, een gezellig stadje dat volledig Unesco werelderfgoed is vanwege zijn oude Franse koloniale gebouwen en ideaal om hier een paar dagen te spenderen. Enkele dagen geleden hebben we hier reeds één nacht verbleven,  maar zijn we de volgende ochtend meteen verder gereisd naar Nong Khiaw. Wat meteen opvalt is het aanbod aan Franse baguettes: smoske kip met mayonaise en sweet chili saus voor 1 euro, heerlijk en goedkoop! In Luang Prabang is er een avondklok, wat wil zeggen dat elke zaak om 11u ’s avonds sluit. Als je nog wat langer wil weggaan is je enige optie om iets buiten de stad te trekken naar de plaatselijke bowlingbaan. Hier zijn we de eerste avond dan ook beland met enkele mensen die we op kerstavond hadden leren kennen (iemand uit Waarloos en Berchem achter onzen hoek, nogmaals een bewijs hoe klein de wereld is :-)).

Ditmaal geen bowling voor ons, maar een bezoek aan de bekende Kuang Si watervallen. We delen een Tuktuk met enkele mensen van het hostel en na een uurtje komen we aan bij onze bestemming. Het water is hier helder en heeft een turkooise kleur omwille van de mineralen die in het water zitten. De combinatie met de vele watervallen op verschillende niveaus maakt deze plek echt bijzonder!  Ongetwijfeld de mooiste watervallen die we tot dusver hebben gezien! Extra leuk is dat je hier mag zwemmen, fris aan de vis maar het levert wel leuke foto’s op. (In het water zitten trouwens ook kleine visjes die het leuk vinden om aan je voeten te knabbelen, gratis fish-spa!)

De volgende ochtend besluiten we iets heel anders te doen en we starten onze dag erg vroeg om de zonsopgang te zien, gevolgd door een Yoga-sessie. Voor ons allebei de eerste keer dat we een yoga-sessie volgen, dus we weten niet goed wat te verwachten. De locatie is alvast heel rustgevend, gelegen aan de oevers van een rivier. De sessie zelf duurde een uur en was zeker de moeite! De resterende tijd in Luang Prabang volmaken we voornamelijk met het uitpuzzelen van de rest van onze trip. We besluiten om Myanmar te bezoeken omdat we van iedereen die we zijn tegengekomen enkel positieve dingen hebben vernomen. Na veel opzoekwerk zijn we eruit en besluiten we dat we een vliegtuig zullen nemen vanuit Luang Prabang naar Bangkok en vervolgens van Bangkok naar Yangon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.