Vientiane en Vang Vieng

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en is meer noordelijk gelegen. Naar goede gewoonte worden we bij een busstation buiten het centrum gedropt zodat we een bijkomende tuktuk dienen te nemen naar het centrum.

We hebben op voorhand wat opzoekwerk verricht naar een goede slaapplaats, maar nog niets geboekt. De accommodatieprijzen liggen hier iets hoger dus we hopen erop dat we ter plekke een goedkoop hostel kunnen vinden.  Het is ondertussen hoogseizoen en dit merken we dan ook bij de hostels die we raadplegen, volgeboekt. We worden doorverwezen naar een ander hostel en besluiten om het er dan maar op te wagen. Het bed ziet er op het eerste zicht redelijk uit. De kamer zelf is iets minder en de mensen die in onze kamer liggen lijken op één of andere manier allemaal ziek te zijn. Dit doen we maar voor één nacht.

In Vientiane zelf zijn geen bijzondere bezienswaardigheden, maar er is wel een leuke nightmarket met allerlei leuke souvenirs (die we niet kunnen kopen wegens plaatsgebrek in de rugzak) en goedkope eetkraampjes op straat. We gaan volop voor streetfood en o.a. volgende zaken staan op het menu: kaaskroketjes, poffertjes, smoutebollen, baguette paté, banana shake… Niet zo slecht hé J

De volgende dag veranderen we naar een ander (en beter) hostel en brengen we ons visum voor Myanmar in orde. Omdat we van plan zijn om over land te reizen dienen we dit op voorhand uit te pluizen. Indien je een vlucht neemt kan je gewoon een visa on arrival krijgen. Verder hebben we in Vientiane ook een fiets gehuurd om de buurt wat te verkennen en zijn we allebei even langs de kapper gegaan voor een frisse coupe. De feestdagen komen er tenslotte bijna aan 😉

Vang Vieng

De volgende stop is Vang Vieng. Dit kleine dorpje in de bergen staat voornamelijk bekend om het ‘tuben’ (ronddrijven in een opblaasbare band en stoppen bij verschillende cafeetjes langs de kant om te feesten) op de rivier en is voor vele vakantiegangers een feestbestemming. Het dorpje heeft echter geen goede reputatie omdat er in het verleden al verschillende dodelijke slachtoffers zijn gevallen (omwille van de overvloed van drank en drugs bij de aanliggende barretjes in combinatie met het drijven op een stromende rivier). Twee weken voor dat wij hier verbleven was er opnieuw een ongeval gebeurd en we hadden vernomen dat alle barretjes aan kant van de rivier gesloten waren.

Dit klinkt niet meteen als een topbestemming, maar we hebben het toch op de agenda gezet omdat we graag willen zien waarom dit dorpje oh zo bekend is en omdat drijven op een opblaasbare band in het midden van de natuur volgens ons wel een mooie ervaring kan zijn. Ook hier blijkt het druk te zijn want de accommodatie die we voor ogen hadden was reeds volgeboekt. We komen terecht in een ander hostel dat er goed uitziet en dat vanaf 17:00 gratis whisky serveert. We komen ’s avonds nog enkele Belgen tegen en hebben dan ook een onvergetelijke kerstavond kunnen vieren (inderdaad, met heel de avond gratis whisky-cola!)

De volgende dag vallen onze plannen om te gaan tuben letterlijk in het water. Van ‘s morgensvroeg tot ’s avonds laat valt de regen in grote hoeveelheden uit de lucht. Ronddobberen op een koude rivier lijkt heel wat minder aantrekkelijk. We moeten onze tube-plannen opbergen en vertrekken de volgende dag alweer verder naar de volgende bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.