Huahine en Bora Bora!

Tijd om naar eiland nummer 2 te gaan. We nemen afscheid van Frederique en we krijgen zelfs een cadeautje, een ketting gemaakt van schelpen! De luchthaven is heel relaxed, en waarschijnlijk de kleinste luchthaven die we ooit gezien hebben. Het gebouw van de luchthaven is een rond hutje met een strooien dak en er zijn geen veiligheidscontroles en maar één gate.  Een korte vlucht later landen we in Huahine.

Dit eiland is helemaal anders, minder toeristisch en veel authentieker. We worden hartelijk verwelkomd door de eigenaars van een klein hotelletje en na ons verfrist te hebben bezoeken we het ‘grootste’ stadje van het eiland. Het is ook hier dat we de eerste roulottes zien, eetcaravans waar je goedkoop kan eten. Wel enkel hamburgers en steak friet op de menu, niets gezonds dus en dat zien we ook aan de bevolking. Omdat eten hier bijna allemaal geïmporteerd wordt is dit heel duur. De bevolking grijpt dus naar goedkope fastfood waardoor er veel dikke mensen rondlopen. Wij (en dan vooral Tom) hoopten hier ‘schoon vrouwen’ te zien, maar dat slaagt serieus tegen! De volgende dagen bestaan uit zwemmen in ons zwembad, zwemmen in de zee, genieten van prachtige zonsondergangen en happy hour cocktails drinken. We bezoeken ook een pearl-farm (parelboerderij). De ‘black pearls’ zijn het handelsmerk van Polynesië en eigenlijk kan je deze plek niet verlaten zonder een parel te kopen. Op deze boerderij, een klein eilandje in het midden van de zee, krijgen we te horen hoe deze gefabriceerd worden. In zwarte oesters (komen enkel voor in Polynesië) wordt een kern in de vorm van een knikker (maar wel organisch materiaal) geïmplementeerd. De oester wordt daarna terug in zee geplaatst en na 18 maanden is ‘de knikker’ getransformeerd naar een parel – tenminste als de oester het geïmplementeerde stukje niet heeft afgestoten. De kwaliteit van de parel is afhankelijk van verschillende kenmerken: grootte, kleur, vorm, imperfecties, glans… Hoe perfecter de parel, hoe duurder uiteraard. Er bestaan echt parels van duizenden euro’s. We vinden de parels indrukwekkend en we kopen er een paar die we mooi vinden (binnen ons budget wel te verstaan).

Wat we 1 van de leukste dingen vinden tijdens onze reis is het ontmoeten van eerlijke, oprechte, plaatselijke mensen. Het geeft ons zelf een warm, gelukzalig gevoel en doet ons beseffen dat we zelf wat minder verzuurd moeten zijn. Hoe langer we reizen en hoe meer plekken we zien hoe meer we zo’n mensen tegenkomen en ook in Huahine vinden we het geweldig dat er 2 keer een wildvreemde, oudere man naar ons toekomt, ons de hand schudt en simpelweg ‘Ia Orana’ (goedendag) zegt. Zulke simpele dingen maken ons gelukkig en dat beschrijft Huahine perfect. Laidback en relaxed met supervriendelijke mensen. Paradise, once again!

Wij hadden beiden al heel lang de droom, nog voor we elkaar kenden, om naar het eiland Bora Bora te gaan. Ooit eens gezien in een reisprogramma of documentaire en meteen verkocht door deze prachtige plek. Picture-perfect, zeker vanuit de lucht gezien. Enkel leek dit enorm onhaalbaar, heel ver weg en haast onbetaalbaar! We waren dan ook heel gelukkig toen het reisbureau bij wie we ons ‘around-the-world’ ticket hebben geboekt ons voorstelde om een tussenstop te maken in Frans Polynesië. Bora Bora lag ineens binnen handbereik en vandaag is het eindelijk zover! Vanuit de lucht zien we de prachtige vorm van het rif gelegen rond het hoofdeiland en de helderblauwe kleur van de enorme lagune. De luchthaven ligt op een rif en je kan je dus enkel vervoeren per boot. Ons hotel ligt ook op een rif, langs de andere kant en we worden opgehaald door een bootje. Bora Bora is gekend om zijn bungalows op het water maar deze zijn werkelijk onbetaalbaar (gemakkelijk 1000€ per nacht) en dus geen spek voor onze bek. Wij hebben wel een bungalow op het strand, vlak aan het water en het hotel ziet er prachtig uit. Geen massa’s toeristen hier maar enkel een paar andere koppels. De eigenaar is maar een rare vogel, een oudere man uit Tsjechië – Vladimir- en hij runt dit hotel met zijn vrouw. Hij is heel onvriendelijk en bij elke vraag die we stellen gaat er eerst een zucht vooraf aan zijn antwoord. 1 van de meest onvriendelijke mensen die we zijn tegengekomen maar we proberen dit niet aan ons hart te laten komen, we bevinden ons nu immers écht in het paradijs! We springen meteen in het water van de lagune en merken het zachte witte zand. We zijn zeker 100 meter in het water en toch staat het water maar tot aan onze knieën. We kunnen hier heerlijk vertoeven en we kijken hoe de zon langzaam achter de gigantische berg op het hoofdeiland verdwijnt. We hebben half pension en ’s avonds wordt er een driegangenmenu geserveerd. Iets wat Vladje wel goed kan is koken, en we krijgen de beste verse tonijn die we ooit hebben gegeten! We kruipen met een gelukzalig gevoel in ons hemelbedje en vallen in slaap met het geluid van de golven van de zee – kan het romantischer?

De volgende dag rapen we unieke schelpen op het strand achter ons hotel en gebruiken we 1 van de kayaks van ons hotel om naar een resort te peddelen. We parkeren onze kayak op het privéstrand van 1 van de resorts en doen alsof we hotelgasten zijn. We maken gebruik van het zwembad en lopen langs de hutjes. Niemand die iets merkt! We verschieten ook van de prijzen als we een ijskraampje voorbij lopen: een ijsje kost hier 10€ per bol – wie geeft daar zoveel geld aan uit vragen we ons af?!

Onze laatste volledige dag en vandaag hebben we een snorkeltour geboekt. Een bootje brengt ons naar verschillende snorkelplekken en aan boord zit er een muzikant die heel de tijd liedjes speelt op zijn Ukelele. We bezoeken onder andere de ‘Coral garden’ met prachtige koraalriffen en vele vissen, meer stingrays en een plek waar we de lemonshark (citroenhaai) zien, een enorme haai van wel 3 meter lang – impressionant! Lunchen doen we op een bankje in het water (de vissen zwemmen letterlijk langs onze voeten) en we eten heerlijke plaatselijke vis, gegrilde kip, vlees, rijst en groenten. Wat later krijgen we een initiatie ‘kokosnoot openen en eten’. We leren dat de groene kokosnoot enkel kokoswater bevat en van de bruine kan je naast het water ook het vruchtvlees eten (zoals een bounty) en als je het vruchtvlees plet krijg je kokosmelk. Overheerlijk en helemaal anders van smaak dan als je het in een supermarkt zou kopen! We hadden een topdag en sluiten af met een cocktail in het zwembad. De tijd gaat echt veel te snel, morgen moeten we alweer terug naar Tahiti. We vonden onze tijd hier echt geweldig en Bora Bora staat nu echt wel bovenaan ons lijstje van favoriete eilanden. Hoewel enorm toeristisch en volgebouwd met resorts is het zicht dat je hier hebt op de berg van het hoofdeiland te midden van het helderste blauwe water ooit gezien gewoonweg onbeschrijfelijk.

Céline, waar we onze eerste nacht op Tahiti bij hebben geboekt, laat ons weten dat zij moet ‘house-sitten’ op een huis van vrienden en we zijn welkom om daar te verblijven. We logeren in een prachtig huis met eigen kamer en groot zwembad met zicht op de baai van Tahiti. Het beste van al is dat we niets hoeven te betalen, we komen er vanaf met te trakteren op een lunch. Ideale afsluiter van onze 2 weken Polynesië! We kopen nog wat souvenirs en bereiden ons voor op de volgende stop – Paaseiland. Hoewel afscheid nemen van een magische plek niet leuk is hebben we wel telkens iets nieuws op naar uit te kijken en Paaseiland is 1 van die plaatsen waar we ‘énorm naar uitkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.