Tahiti en Moorea

We vertrekken donderdagnamiddag en na een vlucht van 7 uren passeren we de datumgrens en arriveren we een dag vroeger – woensdagavond – in het midden van de Grote Oceaan in Papeete, hoofdstad van Tahiti. Er staat een muziekgroepje ons op te wachten en we voelen meteen de Polynesische sfeer. Het is wel ongelooflijk hard aan het regenen en we zijn dan ook blij dat Céline, een jonge vrouw bij wie we onze AirBnB hebben geboekt, ons komt ophalen. We vragen ons meteen af of dit regenweer normaal is want het zou echt wel jammer zijn dat we tijdens onze 2 weken paradijs uitgeregend worden. Blijkbaar hoeven we ons geen zorgen maken en is dit een tropische regenbui waarna het gewoon weer goed weer wordt, oef! Het is al laat en na een korte kennismaking kruipen we in bed.

Frans Polynesië is een eilandengroep dat bestaat uit meer dan honderd eilanden. Het zou dus zonde zijn om op 1 plek te blijven en wij gaan dan ook eilandhoppen. Er staan 3 eilanden op het programma: Moorea, Hua Hine en Bora Bora. We arriveren en vertrekken uiteraard op Tahiti, maar hier zien we enkel de hoofdstad Papeete. Op onze eerste dag staat er meteen een vlucht gepland naar Moorea. Onze kortste vlucht ooit, slechts 15 minuten, zelfs te kort om boven de wolken te vliegen. In Moorea hebben we ook een AirBnB geboekt en we wandelen van de luchthaven naar het huis. De afstand is echter veel verder als gedacht, zeker met onze zware zakken en de brandende zon die fel aanwezig is. Gelukkig ziet een passerende auto ons afzien en worden we opgepikt en voor de deur afgezet. We maken meteen kennis met de Polynesische gastvrijheid, fantastisch!

We maken kennis met Cookie de dove hond en we krijgen een grote kamer voor ons alleen. Er is zelfs een privé strand vlak aan zee, wauw! Na ons opgefrist te hebben in onze openluchtdouche (het is hier een heel jaar zomer) verkennen we de omgeving per fiets en slaan we wat voorraad in. Die avond zijn we helemaal alleen in het huis gezien de eigenares weg moet en pas de dag daarna terug komt. Het kot vrij zoals ze zeggen en we genieten dan ook met wat muziek en wijn in een prachtig groot huis aan de kust, op een eiland ver, ver weg. Goede start!

De dag daarop bestaat uit niet veel meer dan aan het strand liggen, genieten van de zon en wat snorkelen in zee. Tom zijn rug is wel helemaal verbrand door dit snorkelen – vergeten in te smeren en de zon brandt hier zoals we ze nog nooit gevoeld hebben. We eten de beste, zoetste ananas die we ooit hebben gegeten en schrijven wat verslagen over onze reis. Door het gebrek aan internet in Nieuw Zeeland staan we hopeloos achter… De volgende dag fietsen we wat verder op het eiland en  bezoeken we het Lagoonarium. Dit is een privaat eilandje in het midden van de Lagune waar je goed kan snorkelen. Er hangen touwen in het water waar je je aan kan vasthouden (sterke stroming) en die je boven de koraalriffen leiden. 2 keer per dag is er een voedersessie waar enorm veel stingrays (pijlstaartroggen) en haaien (black tipped sharks) op afkomen. Onze eerste ervaring met deze geweldige dieren. We hadden echt niet verwacht dat deze zo dichtbij zouden komen. Je kan de stingrays aanraken en ze komen zelfs tegen je benen of je buik hangen! De roggen leven op deze plek en zijn gewoon aan de aanwezigheid van toeristen wat het dus niet gevaarlijk maakt. We vinden deze plek heerlijk! Gewoon wat snorkelen tussen duizenden vissen en daarna relaxen op het privé eilandje. Wederom stralend weer en we genieten van elke moment. Het tropische paradijs gevoel is helemaal compleet als de chauffeur van het bootje dat ons terugbrengt een plaatselijk liedje op zijn Ukelele begint te spelen: ‘La Orana, welcome to the island Tahiti’, this-is-paradise!

Tijd vliegt en op onze laatste dag op Moorea gaat Tom duiken. Tijdens de twee duiken ziet Tom onder andere haaien (black tipped en een grijze haai) en een enorm grote schildpad. Verder uiteraard prachtige koralen en vele duizenden andere vissen. Indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.