Goodbye New Zealand, you were great!

Die volgende ochtend is het grijs, regenachtig en koud – verdorie, geen weer om een zware bergwandeling te doen! De bus die ons moet brengen is geboekt dus we vertrekken met lichte tegenzin. Eens we arriveren aan het startpunt zijn we echter optimistischer, de hemel klaart wonderbaarlijk op en eens we goed en wel vertrokken zijn is het supergoed weer met een heldere hemel zodat we een fantastisch zicht hebben op deze spectaculaire omgeving. De Tongariro crossing is de populairste dagwandeling van Nieuw Zeeland en sommigen menen zelfs van de hele wereld. De wandeling neemt je mee door een ongelooflijke maandlandschap en met wondermooie uitzichten over de omgeving. De tocht is wel zwaar: 8 uur wandelen met soms stevige stukken bergop. We ontmoeten zelfs iets oudere mensen die een heel jaar hebben getraind om deze wandeling te kunnen lopen! Na een tijdje komen we aan het hoogtepunt van de trek, zicht op Mount Doom van Lord Of The Rings (in het echt noemt deze berg Mount Ngarahoe) en onze mond valt open van dit impressionante landschap. Je waant je hier echt op de maan met de verschillende kraters en de kale oppervlakte. We wandelen tussen zwart vulkaangesteente en passeren verschillende meren met appelblauwzeegroene kleuren. Eens we terug arriveren aan de auto zijn we blij: we hadden een topdag met helder weer. Ongetwijfeld 1 van onze hoogtepunten van heel Nieuw Zeeland!

Rest ons nog richting Auckland te rijden, onze eindbestemming maar niet vooraleer we Hobbiton bezoeken. Hobbiton is het Hobbit-dorp uit de films van LOTR en The Hobbit en na de verfilming van The Hobbit hebben ze deze filmset laten staan. Een méga toeristische attractie en enorm duur. Kim past voor deze activiteit, maar Tom wil het toch gezien hebben en gaat er enkele uurtjes alleen op uit. De omgeving is precies zoals in de films met groene heuvels en de hobbithuisjes. Je waant je echt in Hobbiton en je krijgt zelfs een Hobbit-biertje in ‘The Shire’ (het café uit de film). De tour is informatief en je krijgt veel details te horen over de films en vooral hoe geobsedeerd Peter Jackson (de regisseur) was in details.

De volgende dag arriveren we in Auckland en hebben we een AirBnB gereserveerd dus we verblijven bij iemand op een appartement.. Auckland is de grootste stad van Nieuw Zeeland en hier wonen dan ook de meeste mensen. Auckland wordt één van de meest leefbare steden ter wereld genoemd: veel jobs, goede gezondheidszorg, goed klimaat, aan de zee gelegen en te midden van de prachtige Nieuw Zeelandse natuur. We brengen onze wagen terug en krijgen te horen dat alles in orde is. Wat een topwagen was dit toch! Enkel verbruikte hij veel brandstof, wat ons uiteindelijk duurder uitkwam dan verwacht. Maar de vrijheid die we hadden was onbetaalbaar! Op een morgen krijgen we dan het verschrikkelijke nieuws te horen over de aanslagen in België. Het komt hard aan en we proberen de nieuwsberichten goed op te volgen. Raar om op zo’n moment ver weg van huis te zijn.. We verkennen de stad en kijken we uit naar ons volgende avontuur: een welverdiende vakantie tijdens het reizen in Frans Polynesië!

Nieuw Zeeland vonden we fantastisch, ongetwijfeld ons favoriete land tot hiertoe. De natuur die we hier gezien hebben hadden we nog nergens anders gezien en doet ons eens te meer beseffen hoe mooi onze planeet wel niet is. Samen met de bevolking die enorm vriendelijk en behulpzaam is, het zalige rijden op de perfecte, rustige wegen, het aangename weer en de campings die meestal prachtig gelegen zijn maakt dit gewoon een topbestemming dat we iedereen willen aanraden!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.